chancenyelviskola.hu

Tudnivalók


„A honlap segít neked abban, hogy kis vállalkozásod nagynak tűnjön.”Natalie Sequera

Fontos tudni!

Egy honlap elkészítésének ára egy napilapban vagy magazinban jó ha egy negyed oldalas hirdetést tesz ki, míg az adott tartalom az interneten bármikor megtalálható.
Manapság a cégek, szervezetek számára nem versenyelőny, hanem alapkövetelmény a világhálón való megjelenés. A vállalatok az Interneten keresztül új vásárlókra, partnerekre találhatnak, illetve szorosabbra fűzhetik kapcsolataikat meglévő ügyfeleikkel.
A honlapokat általában azért készítik, hogy a mögötte álló céget vagy személyt megtalálják az interneten és információt szerezzenek róla. Mivel sok esetben a honlap az amivel egy vállalkozás/személy esetén először találkozunk, ezért bizonyos értelemben a honlap meghatározza a cég/személy megítélését az internetes közösségben.
Egy honlap kialakítása, egy kiadvány megszerkesztése partneri folyamat, ahol a megrendelő elképzeléseit és céljait bontakoztatjuk ki úgy, hogy a végeredmény esztétikus és áttekinthető legyen. Szerencsés esetben a folyamat kétirányú: a megrendelő is megismeri a legcélravezetőbb módszereket, így a döntések közösen születhetnek meg.

Mi a honlap célja?

Vannak olyan honlapok például, ahol a napi 300 látogató bagatell, de más honlapoknál ugyan ez a szám hatalmas sikernek számít. Van ahol a napi 1-2 érdeklődő már világmegváltó lehet, de van olyan webáruház, ahol a napi eladásnak százas nagyságrendűnek kell lennie.
Tehát ahhoz, hogy egy honlapot sikeresnek nevezhessünk, meg kell határozzuk a honlap célját!
Ez a cél lehet:

 • érdeklődő/vásárló/ügyfél szerzés,
 • látogató becsalogatása az üzletbe,
 • bizalomépítés a meglévő ügyfeleknek,
 • információszolgáltatás,
 • vagy akár szórakoztatás is.

Minden célt másféle online eszközökkel lehet elérni. Sok ügyfelünk honlapjának egyik meghatározó célja „csupán annyi", hogy az érdeklődő megkeresse őt személyesen, aztán már sínen a dolog. Ez is egy lehetséges cél, ennek az elérésére is megvannak a különböző megoldások.

Mikor életképes egy honlap?

Ha az Ön vállalkozása egy életképes ötletre épül, és ezt a honlapja ezt tükrözi, akkor a honlap szolgáltatásai is olyanok, amik:

 • valós igényt elégítenek ki,
 • válaszolnak a felmerülő kérdésekre,
 • megkönnyítik a látogató döntését,
 • bizalmat keltenek,
 • segítik az ügyfélkapcsolatot.

 • Emellett, és nem utolsó sorban
 • megtalálható az interneten.
Mitől lesz sikeres egy honlap?

Ez egy igazán jó kérdés. Ahhoz hogy megválaszolhassuk, tudunk kell, mi számít sikernek egy honlap esetében. Alapvetően minden honlap más és más céllal jön létre,éppen ezért másképp nevezhetjük sikeresnek. Alaposan tervezzük meg miről fog szólni a honlap, mi lesz az üzenete. Tudnunk kell, mit akarunk a honlapon elsődlegesen kommunikálni, és mi az, ami csak “töltelékként” kerül megjelenítésre. Ha tisztában vagyunk a legfontosabb információkkal, a következetesség, átláthatóság és funkcionalitás elérése könnyebbé válik. Ha valami plusszal is szeretnénk megfogni látogatóinkat akkor adjunk át számukra olyan értéket képviselő tartalmat amit használhatnak: ötleteket,tanácsokat, hívjuk fel a figyelmüket azon tényezőkre amik figyelembevételével hozhatják meg a legmegfelelőbb döntést választásuk során.